Υπηρεσίες


Χειροποίητα Περσικά Χαλιά

Σε περίπτωση που θέλετε να “ντύσετε” τον χώρο σας με χειροποίητα χαλιά μπορείτε να απευθυνθείτε σε μας κι ένας ειδικός της εταιρείας μας θα σας επισκεφθεί για να κάνει μελέτη και σχεδιασμό του χώρου. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ανάγκες και το προσωπικό σας γούστο, κάνουμε τις προτάσεις των χαλιών που πιστεύουμε πως σας ταιριάζουν.

Αφού γίνει η επιλογή των χαλιών από εσάς, συνεργείο της εταιρείας αναλαμβάνει τη μεταφορά και την τοποθέτηση των χαλιών, υπό την επίβλεψη του διακοσμητή μας Γιώργου Χατζόπουλου και παρουσία του Yazdan Taba Tabaee.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας μας συνεχίζετε να απολαμβάνετε την υποστήριξη από την εταιρείας μας σε ότι έχει σχέση με τα χαλιά, όπως, διάφορες συμβουλές, φροντίδα, συντήρηση, κ.α.

Η εταιρεία μας CarpetU2 διαθέτει επίσης τμήμα επιδιόρθωσης χειροποίητων χαλιών που αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να προσφέρει όλες τις λύσεις σε κάθε είδους πρόβλημα που μπορεί ν’ αντιμετωπίσετε.

Χειροποίητα Περσικά Χαλιά

Ο καθαρισμός χαλιών αποτελεί μια σημαντική διαδικασία για να μπορέσετε να χαρείτε ένα χειροποίητο χαλί Περσίας για πολλά χρόνια και αργότερα τα παιδιά σας. Γι αυτό πρέπει να προσέξετε μερικά απλά πράγματα. Ο εκτιμητής και ειδικός του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης του Περσικού Χαλιού της Τεχεράνης Yazdan Taba Tabaee σας συμβουλεύει.

Πρώτα γυρίζουμε το χαλί ανάποδα και το χτυπάμε με τα πόδια μας ώστε η σκόνη να μη μένει μέσα βαθιά στο πέλος. Ένα χειροποίητο χαλί δεν το χτυπάμε με ράβδο γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν κόμποι ή το υφάδι ή ακόμη και το στημόνι όπου είναι δεμένοι οι κόμποι. Έπειτα το γυρίζουμε από την κανονική πλευρά του και χρησιμοποιούμε την ηλεκτρική σκούπα. Δεν πιέζουμε ούτε τρίβουμε δυνατά το πέλος. Πάντα σκουπίζουμε προς την κατεύθυνση του πέλους και όχι κόντρα.

Βγάζετε το χειροποίητο χαλί στο μπαλκόνι ή στη ταράτσα του σπιτιού σας και αφήνετε να το χτυπήσει ο ήλιος για μία ώρα από το πίσω μέρος του. Μ’ αυτόν τον τρόπο φεύγει η υγρασία και απομακρύνεται η σκόνη που έχει μαζευτεί με τον καιρό στη ρίζα του πέλους. Καθαρίζετε το χαλί με ηλεκτρική σκούπα όπως αναφέρεται πιο πάνω. Χρησιμοποιούμε ένα διάλυμα από απορρυπαντικό για μάλλινα ρούχα ή ακόμη καλύτερα σαμπουάν για μαλλιά και χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά το διάλυμα σε μια λεκάνη ώσπου να δημιουργηθεί αφρός. Με ένα καλά στραγγισμένο σφουγγάρι βουτηγμένο σε αυτό το διάλυμα σκουπίζουμε το χαλί μας κομμάτι κομμάτι, πάντα προς την κατεύθυνση του πέλους. Μετά από αυτήν την διαδικασία τα χρώματα παίρνουν την φυσική τους λαμπρότητα.

Χειροποίητα Περσικά Χαλιά

Ένα χειροποίητο χαλί ποιότητας αποτελείται από φυσικές ίνες και γι’ αυτό πρέπει να αναπνέει και να αερίζεται. Τα χαλιά τυλίγονται προς την κατεύθυνση του πέλους σε βαμβακερό ή λινό ύφασμα (π.χ. σεντόνι) και αποθηκεύονται σε χώρο χωρίς υγρασία. Η ναφθαλίνη χρησιμοποιείται στον χώρο φύλαξης και όχι μέσα στο χαλί.

Η εταιρεία μας βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση για την απόκτηση και τη φύλαξη παλιών αντικειμένων που προέρχονται από χώρες της Ανατολής ή που έχουν σχέση με τον πολιτισμό της Ανατολής και ο χρόνος έχει βάλει την σφραγίδα του. Σκοπός μας είναι να εμπλουτίσουμε τη συλλογή μας αλλά και να διαφυλάξουμε αυτά τα αντικείμενα ανακαλύπτωντάς τα και συντηρώντας τα.

Σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας παλιά αντικείμενα -ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρίσκονται- που δεν τα χρησιμοποιείτε ή δεν ενδιαφέρεστε πια να τα κρατήσετε, μπορείτε να τα φέρετε σε μας για να τα εκτιμήσουμε, να τα συντηρήσουμε κι ενδεχομένως να τα αγοράσουμε.

carpetu2.gr