Σχετικά με εμάς - Η εταιρεία Taba Tabaee

Πληροφορίες για την εταιρεία

Η εταιρεία “Taba Tabaee” ιδρύθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη από τον εκτιμητή χαλιών, Yazdan Taba Tabaee, και έκτοτε αποτελεί σταθερή αξία στην αγορά της πόλης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το καλοκαίρι του 2012 οι αποθήκες και τα γραφεία μας μεταφέρθηκαν σε νέο, μεγάλο και σύγχρονο χώρο στην Θέρμη, στο 12ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου
Η βασική φιλοσοφία μας είναι η προσέγγιση του αγοραστικού κοινού με απόλυτη ειλικρίνια και διάθεση μετάδοσης των γνώσεών και της εμπειρίας μας σχετικά με την αγορά των χαλιών. Στους χώρους μας διαθέτουμε χιλιάδες χειροποίητα χαλιά τα οποία έχουν επιλεχθεί ένα προς ένα από τους ειδικούς συνεργάτες μας στο Ιράν, απευθείας από τα χωριά και τις πόλεις όπου αυτά κατασκευάζονται με βασικά κριτήρια την ποιότητα και την αυθεντικότητα τους.
Το 2008 δημιουργήθηκε το το ηλεκτρονικό κατάστημα CarpetU2 που διατηρώντας αυτούσια τη μέχρι τώρα φιλοσοφία της εταιρείας έφερε τα χαλιά μας σε επαφή με ολόκληρο τον κόσμο. (Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρονικό μας κατάστημα εδώ).

Χειροποίητα Περσικά Χαλιά

Πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη

O Yazdan Taba Tabaee κατάγεται από το Kermanshah της Περσίας που βρίσκεται στην οροσειρά Zagros. Η τέχνη του χειροποίητου χαλιού του κέντρισε το ενδιαφέρον και τον γοήτευσε ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια στην Τεχεράνη και άρχισε να εμβαθύνει στην ιστορία και τις παραδόσεις που κρύβονται πίσω από κάθε χαλί. Η αγάπη του αυτή τον οδήγησε στο Iran’s Carpet Museum, όπου και εξειδικεύτηκε ως εκτιμητής χαλιών και υφαντών Ανατολικής τέχνης.
Ως ειδικός και γνώστης του αντικειμένου πλέον συνεργάστηκε με μουσεία όπως το Iran’s Carpet Museum στην Τεχεράνη, το Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο και το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, σε έρευνες για το χειροποίητο χαλί και την ιστορία του.
Από το 1990 εξάγει χειροποίητα χαλιά από όλη την Περσία, σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και σχεδίων. Μεγάλη ποσότητα από αυτά προέρχεται από χωριά και νομάδες της Περσίας όπως Kurdi, Lori και Fars, καθώς και από πόλεις όπως Qum, Kashan, Isfahan, Kerman και Tabriz.
Στην ιδιωτική του συλλογή, τέλος, διαθέτει πλειάδα αξιόλογων χειροποίητων χαλιών με ιστορική και συλλεκτική αξία, ενώ ακόμα και σήμερα παραμένει μεγάλο το ερευνητικό και συλλεκτικό του ενδιαφέρον. Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες αν επιθυμείτε να πουλήσετε αντίκες-χαλιά.

Το κατάστημά μας στο Ιράν

CarpetU2 Store
Χειροποίητα Περσικά Χαλιά CarpetU2 Store
carpetu2.gr